Unirepo to baza ofert prywatnych wraz z funkcją podglądu ofert konkurencji dla biur nieruchomości. Dlaczego warto?
Przede wszystkim Unirepo na bieżąco przeczesuje dużą pulę portali internetowych w poszukiwaniu nowych ogłoszeń nieruchomości. Pozwala mi to oszczędzać czas, który normalnie zmarnowałbym na szukanie nieruchomości na wielu różnych stronach w internecie.
Znalezione przez Unirepo ogłoszenia możemy wyszukiwać w jednym miejscu. Oznacza to, że nie muszę na każdej stronie korzystać z oddzielnej wyszukiwarki. Wyszukiwanie jest wygodne i co dla mnie bardzo ważne pozwala wybrać mi jednocześnie kilka miejscowości, gmin czy powiatów.
Ogłoszenia wyszukane przez Unirepo grupowane są w bardzo wygodny sposób, który zakłada, ze jedna nieruchomość jest dla nas widoczna tylko raz. Dopiero w szczegółach możemy podejrzeć inne ogłoszenia tej samej nieruchomości pochodzące od właściciela, lub od biur nieruchomości. Pozwala to podejrzeć między innymi historię zmian ceny, lub oszacować chęci właściciela do współpracy z pośrednikami. To właśnie ta funkcja pozwala pracownikom biur nieruchomości pracujących na ofertach otwartych podejrzeć co się dzieje z tą samą ofertą w innych firmach. Nikt nie chce przecież mieć tej samej oferty co konkurencja, ale w gorszej cenie.
Wygodną funkcją jest też możliwość zapisania konkretnych poszukiwań. W ten sposób tworzy się filtr który może wyświetlić oferty w założonej cenie, lokalizacji, czy o założonej powierzchni. Ja często wykorzystuję tą opcję w połączniu z powiadomieniami na maila. Szukając nieruchomości w mniej popularnej okolicy ustawiam filtr i podaję adres na który chcę otrzymywać nowe oferty.
Unirepo jest też świetnym narzędziem do oszacowania potencjału danego rynku. Mogą w prosty sposób wyszukać wszystkie nieruchomości podobne do mojej oferty, a wyniki poszukiwania pobrać w formacie CSV. Format ten obsługiwany jest przez Excela co pozwoli mi na policzenie średniej ceny w ofertach, mediany, czy wyszukanie ewentualnych anomalii. Pośrednik chcący pozyskać ofertę może się wybrać na spotkanie z właścicielem z gotową kalkulacją i listą ofert na podstawie których została ona przygotowana.
Trochę szkoda, że nie ma możliwości płynnego wyszukiwania ofert archiwalnych. Tutaj mogę się zapoznać tylko z ofertami z ostatnich 30 lub 90 dni. W rejonach gdzie rynek nieruchomości nie jest dynamiczny czasem to trochę za mało. Podglądanie ofert archiwalnych pozwala mi oszacować trendy zmiany cen ofertowych, a dzięki temu przygotować się na spadki, lub kolejną falę wzrostów wartości.
Podczas zakupu podaj kod GRUNT2022 aby uzyskać rabat w wysokości 20% na pierwsze zamówienie.
https://www.unirepo.pl/?ap19=xE6qn0PcC3